LITE MER

OM MIG

MIN RESA

Idrott var en stor del av min uppväxt, gymnastik, handboll och golf fyllde kvällar och helger med träning och tävling. Det gav mig både gemenskap och driv till utveckling. Jag tränade hårt och gillade det. 

Min elitsatsning på golf växte fram under högstadiet. Efter mina år på gymnasiet fick jag möjlighet att studera och spela golf på universitet i Florida.  Det var underbara år då vi tränade och reste och pluggade.

Jag älskade livet – nya vänner och erfarenheter med sol och fina golfbanor!
Den lite kaxiga amerikanska attityden av att våga sticka ut och belönas för hårt arbete gjorde mig starkare. Vi såg stora delar av östkusten och på egna ben mötte dagliga utmaningar. Vi var med om många äventyr och jag fick bland annat vara med och spela World Sponsor Championship som Sven Tumba och hans familj anordnade i West Palm Beach. Med skolan tävlade individuellt, men även som lag för Lynn University. Med stora framgångar för ett då relativt litet universitet vann vi tre National Championships och jag ett individuellt. Verkligen ett minne för livet! Det var även under de åren jag träffade min man – Andreas. Han studerade på ett universitet i Boca Raton men hade ett och ett halv år kvar av skolan när jag graduerade. Han spelade fotboll och jag golf. Att få göra den resan som ung är otroligt spännande och utvecklande. Med några framgångar i bagaget efter skolan lyckades jag nå ut på Europatouren under två säsonger. Väl där var motståndet tufft och nivån på mitt golfspel var inte tillräckligt hög. 

 

Jag beslutade mig för att gå vidare med arbetslivet och ta tillvara på min ekonomiutbildning. Åren gick och 2004 fick vi en underbar liten flicka, tätt följt av en pojke 2006 och där tog familjepusslet fart. Hus, hem och små barn behövde mycket tid och där någonstans kände att min trötthet var en begränsning. Trots att jag alltid älskat idrott och motion kunde jag inte längre motivera mig till träning. Kraften fanns inte kvar i mig och jag hittade inte tillbaka trots mina otaliga försök. 

 

Jag och min familj påbörjade ett nytt kapitel hösten 2014 då vi valde att flytta till USA. Min man blev genom sitt arbete erbjuden tre år i New York. Ett underbart äventyr som gav mig möjlighet att fokusera på familjen och mig själv. 

 

Sedan dess har jag utbildat mig, läst på och engagerat mig i frågor kring hälsa och träning. Idag har jag betydligt mycket mer energi och jag har hittat ett eget driv. Det drivet är att hjälpa andra att må bra och gärna hjälpa dem att utvecklas på golfbanan.

 

Jag tror på att vi tillsammans kan stötta varandra för att hitta energi i vardagen genom god kosthållning och naturlig rörelse. Våra stillasittande arbeten och både nyttig och onyttig mat i överflöd gör våra liv svårare än de behöver vara.

 

Jag är otroligt glad att min kropp idag svarar på träning och jag känner en stor skillnad.

dag känner jag en längtan till träning och jag är idag utbildad gruppträningsinstruktör i både träningsformen SOMA MOVE samt PE One. De ger mig glädje och den tidigare smärta jag levt med i vänster ländrygg är i stort sett borta. Jag känner mig både stark och rörlig. Med den känslan är det både roligt och utvecklande att träna golf.
Superkul är det!

Jag tänker ibland på hur min resultatet av min satsning på golfen hade sett ut om jag hade lagt grunden till god kosthållning tidigt. Med kunskap och medvetenhet har jag lärt mig att göra bättre val och känner en tydlig skillnad av hur mina matval styr min energinivå.

Nu vill jag stötta andra. Andra som känner att de behöver lite mer kraft till att göra det som de tycker är roligast. Alla är vi olika och alla har vi olika intressen, men kraft och energi behöver vi alla. Jag älskar golf. Jag älskar att röra mig till musik. Jag älskar natur och hav. Jag älskar min familj och mina fina vänner.

Vad älskar du?

FAMILJ

 

 

Vår familj består av: 

 

Min man Andreas och våra tre barn: Lynn 2006, Alex 2004 och Carl 2015. 

 

DO WELLNESS VÄRDEORD

Glädje, hälsa och gemenskap

UTBILDNING

  • Utbildning TAU – PGA Sweden 2018
  • Kostrådgivare – Sverigehälsan 2017/2018
  • HUA – PGA Sweden / SGF 2017
  • Klubbchefsutbildningen – PGA Sweden / SGF 2012-2014
  • Bachelor’s in Science, Accounting – Lynn University 1994-1997

" Passion is energy. Feel the power that comes from focusing on what excites you.".

OPRAH WINFREY

INFO

DO WELLNESS
Alvägen 16
182 48 Enebyberg
Företaget innehar F-skatt
GDPR

 

SOCIALA MEDIER

CONNECTA

Vill du kontakta mig? 
Maila mig på
josefin@dowellness.se