LITE MER

OM MIG

MIN RESA 

Idrott var en stor del av min uppväxt, gymnastik, handboll och golf fyllde kvällar och helger med träning och tävling. Det gav mig både gemenskap och driv till utveckling. Jag tränade hårt och gillade det. 

Min elitsatsning på golf växte fram under högstadiet. Efter mina år på gymnasiet fick jag möjlighet att studera och spela golf på Lynn University i Florida.  Det var underbara år då vi tränade, reste och pluggade. 

Jag älskade livet – nya vänner och erfarenheter med sol och fina golfbanor!

Den lite kaxiga amerikanska attityden av att våga sticka ut och belönas för hårt arbete gjorde mig starkare. Vi såg stora delar av östkusten och dagarna fylldes av utmaningar i skolan och på golfbanan. Med skolan tävlade vi både individuellt men även som lag för Lynn University. Med stora framgångar för ett då relativt litet universitet vann vi tre National Championships och jag ett individuellt. De segrarna var verkligen minnen för livet! Jag fick även vara med och spela World Sponsor Championship som Sven Tumba och hans familj anordnade i West Palm Beach. Det var även under de åren jag träffade min man – Andreas. Även han studerade på ett universitet i Boca Raton. Han spelade fotboll och jag golf. Denna resa jag gjorde som ung var ett otroligt äventyr, både spännande och utvecklande. Skolarbetet gick bra och möjligheten att genomföra en universitetsutbildning i kombination med en egen satsning på golf är jag otroligt tacksam för. Med några framgångar i bagaget efter skolan lyckades jag nå ut på Europatouren under två säsonger. Väl där var motståndet tufft och nivån på mitt golfspel var inte tillräckligt hög. 

 

Jag beslutade mig för att gå vidare med arbetslivet och ta tillvara på min ekonomiutbildning. Jag arbetade med redovisning inom ICA och även som ekonomiansvarig på Stockholms Golfklubb. Under dessa år fick vi 2004 fick vi en underbar liten flicka, tätt följt av en pojke 2006. Hus, hem och små barn behövde mycket tid och där någonstans kände att min trötthet var en begränsning. Trots att jag alltid älskat idrott och motion kunde jag inte längre motivera mig till regelbunden träning. Jag prioriterade oftast något annat och träningen uteblev.

 

Hösten 2014 påbörjade jag och min familj ett nytt kapitel då vi valde att flytta till USA. Min man blev genom sitt arbete erbjuden tre år i New York. Ett underbart äventyr som gav mig möjlighet att fokusera på familjen och mig själv.

 

Sedan dess har jag utbildat mig, läst på och engagerat mig i frågor kring hälsa och träning. Idag har jag mycket mer energi och jag har hittat en fin balans mitt liv. Jag vill skapa en gemenskap för att guida in andra i en härlig känsla av välmående, och gärna hjälpa dem att utvecklas på golfbanan. Jag tror på en gemenskap där vi finner vänner och samhörighet för att hitta drivet till rörelse och god kosthållning. Våra stillasittande arbeten och ”onyttig mat” i överflöd gör våra liv svårare än de behöver vara. Jag är otroligt glad att min kropp idag svarar på träning och jag känner en stor skillnad.

Idag känner jag en längtan till träning och är idag utbildad PT och gruppträningsinstruktör i både träningsformen SOMA MOVE samt PE One. Träning ger mig glädje och jag upplever en känsla av möjligheter jag saknat i så många år. Jag känner mig både stark och rörlig. Med den känslan blir både vardagen och golfen roligare!

Nu skulle jag vilja finnas där för de som känner att de behöver lite mer kraft till att göra det som de tycker är roligast. Alla är vi olika och alla har vi olika intressen, men kraft och energi behöver vi alla. Jag älskar golf. Jag älskar att spela golf och röra mig till musik. Jag älskar natur och hav. Jag älskar min familj och mina fina vänner.

Vad älskar du?

FAMILJ

 

 

Min man Andreas och våra tre barn:

Lynn 2006, Alex 2004, Carl 2015 och sist och minst vår fina katt – Milan. 

 

DO WELLNESS VÄRDEORD

Glädje, hälsa och gemenskap

UTBILDNING

  • PT – Tränarakademin Bosön 2022
  • Utbildning TAU – PGA Sweden 2018
  • Kostrådgivare – Sverigehälsan 2017/2018
  • HUA – PGA Sweden / SGF 2017
  • Klubbchefsutbildningen – PGA Sweden / SGF 2012-2014
  • Bachelor’s in Science, Accounting – Lynn University 1994-1997

" Passion is energy. Feel the power that comes from focusing on what excites you.".

OPRAH WINFREY

INFO

DO WELLNESS
Alvägen 16
182 48 Enebyberg
Företaget innehar F-skatt
GDPR

 

SOCIALA MEDIER

CONNECTA

Vill du kontakta mig? 
Maila mig på
josefin@dowellness.se